Hvorfor valgte jeg Volda?

Lene-Marie Heir, 25 år, Nord-Trøndelag

Valget mitt falt på Volda av flere grunner. Den ene var at jeg gikk på folkehøgskole i to år med mange fra Sunnmøre. De snakket veldig varmt om sin hjemplass, noe som gjorde meg nysgjerrig. Dette i tillegg til at jeg hadde lyst til å studere på en liten plass som hadde et godt rykte på seg når det kom til lærerutdanning.

Ellen Aamot Caspersen, 19 år, Ringsaker

GLU 5-10

Hei, godt spørsmål. Ryktet om at Volda var en god lærerhøgskole sto sterkt, i tillegg til at det er gode boligpriser her. Studentmiljøet hadde også et godt rykte på seg, noe som ble viktig da jeg skulle flytte så langt hjemmefra.

Sigurd Sulheim, 20 år , Lillehammer

GLU 5-10

For mange handler det nok om avstanden hjem, samt Voldas “rykte” av å være et sted med et godt studentmiljø. Personlig synes jeg et tettsted på vestlandet hørtes idyllisk ut. Som innlandsgutt var det fristende å komme seg ut mot sjøen, samt at fjellene rundt også spilte en viktig rolle.